Fudgy chocolate cake

Fudgy chocolade cake

choctaart2

Niemand gelooft het als ik zeg dat deze cake vegan is, maar dat is ie. Smeuïg, luchtig en vol van smaak. Hij is er altijd bij, op elk feestje door jong een oud gewaardeerd. Geen dierlijke producten, maar een cake vol liefde.

BENODIGDHEDEN:

  • Ingevette cake vorm met zonnebloem- of kokosolie of plantaardige boter;
  • Oven voorverwarmd 200 graden Celsius;
  • Mengkom, iets om mee te mengen, cups als je die hebt anders een weegschaal of maatbeker.

INGREDIENTEN:

  • 1 ¼ cups (175 g) zelfrijzend bakmeel, of gewoon bloem met 1 theelepel bakpoeder;
  • 1 cup (200 g) suiker;
  • 1/3 (35 g) cup cacao;
  • ½ theelepel zout;
  • 1 cup (250 ml) warm water of plantaardige melk;
  • 1 theelepel vanille;
  • 1/3 (80 g) cup plantaardig vet (dit kan olie of plantaardige boter zijn);
  • 1 theelepel (appel) azijn.

Begin met alle droge ingrediënten in een kom. Je kan het eventueel zeven als er veel klontjes in zitten. Vervolgens meng je alle natte ingrediënten. Doe het water, olie/melk, azijn mengsel beetje bij beetje bij de droge ingrediënten. Goed mixen tot een glad beslag. Dan giet je het beslag in de vorm.

Bak de cake ongeveer 45 min, maar hou hem goed in de gaten. Hij is klaar als je er een mes/ satéprikker in steekt en deze er droog uitkomt.

Nu is de cake eigenlijk klaar maar om hem nog feestelijker te maken hier een paar suggesties;

  • Snij de cake in twee lagen en vul de cake met jam, vers fruit of vegan frosting;
  • Veel pure chocolade is vegan (verkade, die van de plus en vaak ook andere huismerk chocolade) Smelt de chocolade au bien Marie en giet het over de cake. Je kan ook kokos olie met wat suiker en cacao smelten;
  • Gehakte noten; amandelen of walnoten op de cake, of door het beslag. Wat deze cake echt afmaakt is een berg nicecream.
  • Kijk hier voor ons nicecream recept!

 

Eet smakelijk.