haver-rozijnen-kekskes

~Haver-rozijn-kekskes~

(10 dikke koeken)

Heerlijke vullende haverkoeken gezoet met rozijne, dadels en bananen.

Ingrediënten;

  • 190g havermout
  • 40g volkoren meel
  • 1 rijpe banaan
  • Handje rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 4 hele dikke mejool dadels, of 8 kleine
  • 50g olie of 3 eetlepels notenboter
  • Als het te droog is, een paar eetlepels plantaardige melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten in een kom.

Doe de banaan met de dadels en de olie of notenboter in een foodprocessor of blender en mix het tot een prakje.

Doe het prakje bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Vorm balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Vorm ze nu tot koekjes met je handen. Als het heel erg plakt leg je er gewoon een vel bakpapier overheen. Je kan ook een deegroller gebruiken. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de koekjes zit.

Doe ze ongeveer een 15 à 20 minuten in de oven, of tot de randjes knapperig zijn.

haverkoekhaverkoek 5haverkoek 3haverkoek 2haverkoek 1