VERJAARDAGSTAART

Processed with VSCOcam with c1 preset

Deze cake is super simpel, er zitten maar een paar ingrediënten in en je kan er alle kanten mee op. Dit is eigenlijk een recept zonder olie, maar die kan je wel toevoegen, als je dat wil. Ik eet zelf geen olie en dus ben ik hard opzoek gegaan naar een volwaardige cake zonder olie. Ik heb het gevonden.

 

Ingrediënten;
Voor de cake:
110g suiker
240g plantaardige melk
20g appelmoes
3g vanilla extract (½ theelepel)
de rasp van een  halve citroen of sinaasappel
230g bloem
16g bakpoeder

Voor de saus;

Fruit naar keuze; het is makkelijk om diepvries fruit te gebruiken.

Suiker naar smaak of een andere zoetstof

 

Instructies;

bdcake 2

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

bdcake 1

bdcake 7

Meng eerst de suiker, plantaardige melk, appelmoes, citroenrasp en vanille door elkaar. Zeef daarna de bloem en het bakpoeder door een zeef, om klonten te voorkomen. Mix alles goed door elkaar.

bdcake 8

bdcake 3

bdcake 4

Als je geen olie wil gebruikten is het belangrijk, dat je een vel bakpapier bevochtigt en verkreukeld, daarna kun je het vel makkelijk naar de bakvorm vormen.  Je kan de bakvorm anders gewoon invetten.

 

Giet het beslag in de vorm, en bak de cake gedurende 35 minuten. De cake is klaar, als je er met een satéprikker in prikt en die er droog uitkomt. De bovenkant is dan, als het goed is goudbruin.

 

Terwijl de cake in de oven staat, kun je de saus bereiden. Dit is echt abnormaal makkelijk. Doe het fruit, met een drupje water of vruchtsap en eventueel  wat suiker, agave of stroop in een steelpan. Kook het tot er een soort jam ontstaat. Het is wel belangrijk dat je genoeg roert, want anders brandt de saus misschien aan.

bdcake 6

Laat de cake goed afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt en doormidden snijdt.  Besmeer de cake rijkelijk met de saus. Je kan eventueel nog wat gesmolten pure chocolade over de bovenkant sprenkelen.  Poedersuiker met vers fruit ziet er ook mooi uit. Zet er kaarsjes op en het is een verjaardagstaart. Tadaaaa… Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *