Zandkoekjes

Authentieke zandkoekjes worden gemaakt met boter, ei en melk. Deze koekjes zijn knapperig en kruimelig. Dit is een heel simpel recept, waarmee je eindeloos kan variëren. Geen dierlijke producten benodigd!

Ingredienten;

  • 200 gram bloem (ik gebruikte 1/3 deel volkoren meel)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 75 milliliter soja-, amandel- of havermelk
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies;

Verwarm de over voor op 175 graden Celsius.

Meng alle droge ingrediënten in een kom en daarna alle vochtige ingrediënten in een andere kom. Meng nu beide mengsels door elkaar tot je een soepel deeg.  Nu kun je van alles toevoegen; bijvoorbeeld rozijnen of pure hagelslag zoals ik had gedaan.

Rol het deeg uit op een glad oppervlak, waarover je meel sprenkelt. Zorg dat je genoeg meel gebruikt om plakken te voorkomen. Als het deeg ongeveer 1 cm dik is kun je er vormpjes uitdrukken. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en plaats ze in de oven. Ze zijn klaar na ongeveer 15 minuten. Haal ze uit de over als ze goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

zandkoekje 1 zandkoekje 2 zandkoekje 3 zandkoekje 4 zandkoekje 5 zandkoekje 6 zandkoekje 7 zandkoekje 8 zandkoekje 9 zandkoekje 10 zandkoekje 11 zandkoekje 12 zandkoekje 13 zandkoekje 14 zandkoekje 15 zandkoekje 16 zandkoekje 17 zandkoekje 18 zandkoekje 19

2 gedachten over “Zandkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *