Waarom veganistisch?

Zo anders, dan normaal. Afwijkend van het gemiddelde. Raar … waarom?

Zonder vlees, melk, en eieren. Geen gelatine of honing.
Veganistisch betekend gewoon; plantaardig.

Mensen vragen mij wel eens; “Als je dat allemaal niet eet, wat eet je dan wel?” Daarop antwoord ik dan; “Planten.”
Veganisme is geen dieet. Het is ook geen beperking. Er zijn zoveel meer eetbare planten, dan eetbare niet-planten. Het is zo, dat het in onze maatschappij gebruikelijk is om dierlijke producten te eten, maar dat is helemaal niet nodig en het zorgt voor een hoop ellende.

Een reden, om geen dierlijke producten te eten is, dat het heel erg veel dierenleed veroorzaakt. Plof, scharrel of biologisch, het komt uiteindelijk op hetzelfde neer; de uitbuiting van andere soorten aardbewoners voor onze consumptie. Dieren voelen evenveel als wij. Door geen dierlijke producten te consumeren, draag je zelf niet meer bij aan dit leed. Je red daarmee elke dag een dier.

Een andere reden is het effect van de veeteelt op onze medemens. 70% Van alle landbouwgrond wordt gebruikt voor het voeren van vee. Voor de productie van 1 kilo vlees zijn meerdere kilo’s veevoer nodig. Als we deze gewassen niet aan ons vee zouden voeren, zou er genoeg zijn om alle mensen te voeden. Op dit moment sterven nog steeds veel mensen van de honger.

Veeteelt is verantwoordelijk voor het grootste deel van de uitstoot van broeikasgassen. Het is de hoofdoorzaak van klimaatverandering. Het veroorzaakt bodemverontreiniging, lucht- en watervervuiling. Het is verantwoordelijk voor het grootschalig kappen van de regenwouden.

Het is dus gunstig, voor je omgeving om veganistisch te eten, maar is het wel gezond?
Ja het is super gezond. Het gezondst. Je verkleint zo je kans op hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziektes.

Je geeft niets op en je ontziet jezelf niet. We leven niet meer in de steentijd. We maken taart, koekjes, ijs, melk, nep-vlees, nep-kaas en alles, wat eigenlijk van een dier komt. Je kiest voor een verantwoorde en liefdevolle manier van leven. In ruil daarvoor krijg je energie en gezondheid terug. Veganisme is het nieuwe sexy en hopelijk binnenkort het nieuwe normaal.